Bemutatkozik a Lost Continent

lc_band.jpg

Ismételten kaptam egy levelet a héten. Rinkács Péter ajánlotta figyelmembe zenekarát. A Lost Continent csellóval, és szimfonikus hangzásokkal tarkított, modern metált játszó banda. Bár a szimfonikus műfaj nem a kedvencem, a modern metál rész izgalmasan hangzott. Aztán amikor megnéztem/hallgattam az csapat első hivatalos videóját, leesett az állam.

A tagok:
Bokodi Bálint ­-ének (ex­Ministers, ex­Gloaming)
Madaras János Alexandercselló
Rinkács Péter ­-gitár
Markó Tamás ­-gitár
Győri Ádám ­-dob (ex­NorthSicks)
Luczó Roland basszusgitár (Dolor)

"Friss erőt képvisel a metál műfajba, bár a tagok már sokéves zenei tapasztalattal rendelkeznek. A zenekar először élőben 2013 júliusában mutatkozott be a Tattoo The Sun Fesztivál koncertsorozat keretei közt a Dürer Kertben. Azóta folyamatosan koncerteznek, főként Budapesten, de megfordultak már vidéki klubokban is több alkalommal. Részt vettek a Talentométer és a Wacken Metal Battle Hungary tehetségkutatókon. Mindkét versenyen dicsérő szavakat kaptak a zsűritől és előkelő helyezést értek el.

A Lost Continent első albuma A Divine Proportion címmel 2014. július 7­én jelent meg. Ezt az év egyik legizgalmasabb magyar metal kiadványának titulálták. A zenekar első lemezét 2 kategóriában is jelölték a Hang­súlyon (Hungarian Metal Awards).Ez a bemutatkozó lemez a Supersize Recordings­ban készült.

A zenekar második albumához már folynak a munkálatok. A Lost Continent jövőbeli tervei között szerepel egy 2016 őszére tervezett belföldi turné, az év folyamán új dalok publikálása, és 2017 tavaszán, a második album bemutatása."

Íme a zenekar első hivatalos videója:

Ilyenkor azért mindig megnyugszom, és örömmel könyvelem el, hogy a hazai metál berkekben bizony vannak nagyon jó zenekarok. Csillagos ötös!!!

Az első albumot meghallgathatod a következő fórumokon:

Spotify, Deezer, Soundcloud, Youtube

Címkék: Zene Cikkek