Fesztiválkörkép (II.)

blog.jpg

Folytatva a megkezdett sort, jöjjön még öt fesztivál a nyárról, ahova érdemes lehet ellátogatni.

Rockmaraton (Dunaújváros, 07.08-07.17)

rockmaraton.png

A Rockmaraton idén is Dunaújvárosban kerül megrendezésre, és már 10 naposra bővült. Olyan előadók társáságában "nyaralhatunk" mint a Madball, Megadeth, Bad Religion, Amon Amarth, Ignite, Sonata Arctica vagy a Testament. Igazi ínyenceknek való névsor, a teljesség igénye nélkül.

Strand fesztivál (Zamárdi, 08.24-08.27)

strand.jpg

Zamárdi lassan igazi fesztiválváros lesz (az ott lakók nem tudom mekkora örömére), hisz három jelentős fesztiválnak is otthont ad a település. A Strand anno úgy indult, hogy a hazai, főleg a Petőfi rádió által preferált zenekaroké a főszerep, de idén már elég sok a külföldi fellépő. Itt lesz többek között a Hurts, Caro Emerald, Hollywood Undead, Asking Alexandria, Tom Odel, és a Chase and Status egy dj set erejéig. A fesztivál első három évében én is jelen voltam, de még tavaly is olyan gyermekbetegségekkel küzdöttünk, hogy idén szinte biztosan kihagyom. Valahogy azt érzem, hogy mire ideérünk a szervezők elfáradnak a nyári hajtásban...

Sziget (Budapest, 08.10-08.17)sziget2016.pngA Sziget már évek óta Európa egyik legjobb fesztiválja, épp ezért ide világsztárok sora érkezik minden évben. Az idei nagy durranás egyértelműen a 0. nap fellépője, aki nem más mint Rihanna. De itt lesz még Noel Gallagher, Sia, Sum41, Bring Me The Horizon, Parkway Drive, John Newman, Nicki Romeo, David Guetta, és még rengeteg fellépő. Igazi multikulturális felvonulás.

SZIN (Szeged, 08.24-08.28)

szin.png

Eddig Szegeden volt a nyár utolsó bulija, de most osztozkodnia kell. Bár egy nappal tovább tart majd mint a Strand. Olyan nevekkel bulizhatunk együtt mint a Milk&Sugar, Jasmine Thompson, Boban Markovic, Aron Chupa, vagy a 2Unlimited. Már régóta vonz, lassan ideje ellátogatni Szegedre. :)

VOLT fesztivál (Sopron, 06.29-07.02)

volt.jpg

Számomra a legkedvesebb mind közül. Évek óta rendszeres látogató vagyok, mint ahogy idén is jelen leszek egész héten. Olyan fellépőket sikerült Sopronba csábítani mint Wiz Khalifa, Skillet, Paul Kalkbrenner, Sigma, The Prodigy, Slayer, és a legendás Iron Maiden. Igazán impozáns névsor, és még közel sincs vége.

Azt hiszem a legjelentősebb fesztiválokat végig vettük, és láthatjuk, hogy hazánk igazi bulinagyhatalom. Bár fesztiválozni nem épp pénztárcabarát kikapcsolódás, mégis felejthetetlen élmény. Aki teheti látogasson el valahova, akár csak egy napra is, hisz azért a legtöbb helyen olyan zenekarokat kapunk a napijegyünkért cserébe, akik önállóan közel annyit elkérnének. És itt van belőlük legalább kettő egy este. Plusz a rengeteg hazai banda. Szóval tessék menni, és bulizni a nyáron! :)

 

Címkék: Koncert Cikkek