Orient Fall-Fractals

fractals_cover.jpg

Délelőtt amikor megnyitottam a blog Facebook oldalát, és egy levél várt a postaládában. Buzás Krisztián az Orinet Fall énekese ajánlotta figyelmembe debütáló albumukat. Bevallom férfiasan, hazudnék ha azt mondanám, hogy valaha is hallottam a srácokról, de gondoltam mi bajom lehet. Nos ettől bizony semmi, sőt!!

5.jpg

Krisztián küldött egy kis promóciós anyagot, amiben infókat szolgáltat a lemezről.

"A lemez keverése és felvételeinek legnagyobb része a gitáros, Erdőhegyi Bálint keze munkáját dicséri, de a hangzás mellett is a zenekar igyekezett szinte mindent maga irányítani és koordinálni. Három különleges vendégénekes is színesíti az új dalokat, így hallható Csongor Bálint a feloszlott Subscribe soraiból, Kovács Gábor az Orion Dawnból és Földes Anett, akit YouTube csatornája révén ismerhettetek meg az utóbbi években. A zenekari fotók Damokos Attila által készültek, a vizuális megjelenés és az artwork pedig Buzás Dániel és Buzás Krisztián munkája."

Nos, ami a stílust illeti ez biza metál, méghozzá nem a picsogós fajtából. A vokálok nagyon durvák, hangsúlyosak, és tökéletesen passzolnak a zenéhez. Igazából míg élek nem fogom felfogni, hogy a francba lehet így énekelni(én bele döglenék), de nagy pacsi Krisztiánnak mert profi munka. Akad a dalokban tiszta ének is, bár nem ez dominál. Viszont amikor van, akkor jól esik a fülnek. A három közreműködő is oda teszi magát. A Csongor Bálinttal készült dal nagyon üt, igaz nem titok, én Bálintot a legjobb hazai metál énekesnek tartom. De a Gábor közreműködésével készült anyag is nagyon rendben van. Ott nálam nagyon eltalálták a tiszta ének, és a scream arányát. Mondjuk amikor a Földes Anettel közös szerzemény elkezdődött, még rejtély volt számomra, hogy ő ebbe hol, és hogy fog beleférni, de aztán jött, énekelt, és győzött. Igazán kellemes meglepetés volt. Vele igazán csinálhattak volna a srácok még egy dalt. :) 

1.jpg

A zene egyébként teljesen rendben van. Azt hiszem, hogy ebben a fene nagy 21. században, amikor mindenki valamilyen -core zenét nyomat(vagy próbál nyomatni), nem könnyű valami újat alkotni. Na most a srácok itthon tuti, hogy egyedit csináltak. Hallottam jó pár metalcore, vagy valami ahhoz hasonlítani akaró hazai bandát, de közel sem voltak ennyire profik. Bár igaz, itt több stílus is keveredik, szóval én inkább nem is raknám semmilyen skatulyába őket. Tessék mindenkinek meghallgatni, aki szereti a zúzdát, az erős scream vokálokat, és úgy általában a változatos metál zenét.

A lemez elejétől a végéig meghallgatható a Youtube-on, de ahogy Krisztián írta, jövő héttől elkezdődik a digitális terjesztés is, amit a GarageLive Records vállalta magára.

Címkék: Zene Cikkek Lemez