Fesztiválkörkép (I.)

blog.jpg

Lassan tavaszodik, és el kell döntenünk, hogy mit csinálunk a nyári szünetben, illetve mikor kérjük ki a jól megérdemelt szabadságunkat. Ezzel az írással azoknak szeretnék némi segítséget adni, akik valamelyik hazai fesztivál mellett teszik le a voksukat. Tíz hazai esemény, két részletben. Következzen egy kis programajánló a teljesség igénye nélkül.

Alfa Fesztivál (Várpalota, 05.13-05.15)

alfa.png

Az év első szabadtéri fesztiváljára már nem is kell sokat várni. A várpalotai Alfa Fesztivál két hónap múlva nyitja a kapukat, és a hazai könnyűzene számos képviselőjével találkozhatunk. Ott lesz a Tankcsapda, Halott Pénz, Wellhello, Margaret Island, Andro, Julia Carpenter, Ossian, Sub Bass Monster, és még sokan mások. Változatos felhozatal, ahol mindenki megtalálja a kedvére való stílust. Itt azért éjszakánként még kelleni fog az a jó vastag hálózsák. :)

Balaton Sound (Zamárdi, 07.06-07.10)

sound.png

Idén jubilál a Sound, már a 10. születésnapját ünnepli. Európa egyik legjobbnak kikiáltott elektronikus fesztiválja, ahol idén olyan nevekkel találkozhatunk mint Armin van Buuren, Fritz Kalkbrenner, Paul van Dyk, Dimitri Vegas&Like Mike, Hernan Cattaneo, Martin Garrix vagy a Nervo. De mellettük olyan világsztárok is tiszteletét teszik mint a Madcon, The Game, valamint Macklemore&Ryan Lewis. Igazán impozáns névsor.

B.my.Lake (Zamárdi, 08.24-08.27)

lake.pngA Sound "kistesója", ahol inkább az underground elektronikáé a főszerep, és a ma oly divatos EDM-et felváltja a Techno, és más kemények stílusok. Bár tavaly egymás mellett fesztiváloztunk, mégis ismeretlen világ ez számomra. :) Az eddig bejelentett nevek között megtalálható Carl Cox, Dubfire, Adam Port, Ambivalent, Gregor Tresher, Carlo Lio. De még jó pár fellépő nevét fedi jótékony homály, szóval aki szereti ezt a fajta stílust, annak érdemes figyelni a hivatalos Facebook oldalt.

FEZEN (Székesfehérvár, 08.03-08.06)

fezen.jpg

A FEZEN már nem az a kimondottan rockfesztivál, hisz ide is beférkőztek a hazai, és a nemzetközi alter színtér képviselői is. Persze nincs is ezzel semmi baj, főleg, hogy azért szép számban megmaradtak keményebb zenét tálaló zenekarok. Na de nézzük miről van szó. Két nagyszínpad, az egyik az alterosoké, a másik "hajrázósoké". Olyan fellépőkkel mint a Faithless, Infected Mushroom, Milky Chance, Dub Fx (őt nagyon ajánlom), Nouvelle Vague vagy a Quimby. A rockzenei színpadon pedig olyan zenekarok húzzák a talp alá valót mint a The Cult, Guano Apes, The 69 Eyes, DevilDriver, Powerwolf, Finntroll. Mellettük természetesen rengeteg hazai zenekar is képviselteti magát.

Fishing on Orfű ( Orfű, 06.22-06.25)

fish.png

Az orfűi fesztivál az egyik legnépszerűbb itthon, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a 4 napos bérletek, illetve a 0. napra a napijegyek mind elfogytak. Szóval aki szerette volna látni a Kispál és a Borz (elvileg) utolsó koncertjét, annak sajnos le kell mondania erről az élményről. De aki mégis menne 3 napra, annak olyan zenekarok garantálják a jó bulit mint a Hiperkarma, Kiscsillag, Amorf Ördögök, 30Y, Anima Sound System, Péterfy Bori, Intim Torna Illegál, Quimby, Szabó Balázs Bandája, és még rengeteg haza kiválóság. Talán nem véletlenül tartják az egyik legjobb itthoni fesztiválnak.

A fesztiválok nevére kattintva elérhetitek a hivatalos Facebook oldalakat, ahol további információkat találhattok.

Folyt. köv.

 

 

 

 

Címkék: Cikkek Program