Pray for Paris

12118993_916656811745303_6850249818033507539_n.jpg

Sajnos zenei vonatkozása is van a tegnap esti párizsi eseményeknek. A pénteki, 128 halálos áldozatot követelő terrortámadás után nemzeti gyásznapot hirdettek Franciaországban. Az Eagles Of Death Metal koncertjén 87 halálos áldozatot szedett három terrorista. Jelen információk szerint a zenekar tagjai megmenekültek, ezt a csapat kiadója is megerősítette.

A terrortámadás után a U2 volt az első, aki lemondta a szombati koncertjét, de azóta sorra érkeznek a közlemények az elmaradásokról. A Deftones a hétvégén és hétfőn triplakoncertet adott volna a Le Bataclanban, ott, ahol a terrortámadás történt, de természetesen egyik sem lesz megtartva. Ők ráadásul ott voltak a helyszínen péntek este, de negyed órával a támadás előtt már elhagyták azt. A koncerthelyeken kívül szinte minden szórakozóhely, színház, múzeum zárva tart Párizsban. 

Közben az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a terrortámadásokért, bár az még nem bizonyított, hogy valóban ők követték-e el őket. Közleményükben elmondják, hogy Franciaország az első számú célpontjuk, és, hogy a támadások színhelyei sem voltak véletlenszerűek. A Bataclanban például azért kellett meghalniuk az embereknek, mert több száz bálványimádó volt perverzitás partiján. A Stade de France stadionnál pedig a "félkegyelmű" Francois Hollande volt a célpont.

Közben a közösségi oldalakon milliók igyekeznek valahogy kifejezni együttérzésüket. Rengeteg zenekar változtatott profilképet, de már külön Facebookos app is van, amivel francia zászló filter kerül a profilképünkre.

Címkék: Cikkek