Margaret Island-Egyszer volt

1782282_903555396401721_674118204899947030_o.jpg

Alkotói szünet..(kb így hívják azt, amikor valaki lusta bármit is csinálni). Szóval egy nagyobb lélegzetvételnyi szünet után most újra jelentkezem, méghozzá egy nagyon jó, és a fülnek igazán kellemes lemez ajánlásával.

Margaret Island

Gyorsan tegyük helyre a zenekart. 2013-ban őszén három fiatal úgy gondolta, hogy a margitszigeti örömzenélgetések után a saját gondolataikat is papírra vetik, beviszik egy stúdióba, majd megmutatják a nagyközönségnek is. Nagyjából így alakult meg Lábas Viki, Füstös Bálint és Törőcsik Kristóf triójából a Margaret Island. És milyen jól tették, hogy így döntöttek. :) Egészen új fuvallatot hoztak a hazai könnyűzenébe, amire felfigyelt többek között a Petőfi rádió is, és bizony komoly rotációban szólnak a dalok az éterben. Idén már szinte nem múlhatott el fesztivál nélkülük, és bár az idősáv még nem volt mindig a legkedvezőbb, ha így folytatják biztos vagyok benne, hogy ez is változni fog. A koncertekre azért bővül a trió, és olyan közreműködők segítik a zenekart mint Verók Tomi, Koltay Kurszán, Gerendás Dani, Szalay Dani, Sárkány Berci

 

A stílusba nem is nagyon mennék bele, hisz az akusztikus alapokon nyugvó pop zene, és Viki népdal jellegű éneke olyan egyveleget ad, ami kicsit pop, kicsit folk, és kicsit minden más, de együtt már-már tökéletes. :)

Egyszer volt

Ezzel a címmel jelent meg a zenekar bemutatkozó lemeze, amin 12 dal szerepel, de aki követi őket annak az album fele már abszolút nem ismeretlen, hisz mint mondtam(szerencsére) nagyon sokat szólnak a rádióban. Nincs semmi meglepő a korongon, hozzák a már "megszokott" minőséget. Viki csodásan énekel, és a dalokban is ő kerül előtérbe. A zene pont annyira hangsúlyos amennyire kell. Nincs cifrázva, kellemes alapot biztosít ahhoz, hogy az ének kiteljesedjen. Igazi, tábortűz mellett gitározós, énekelgetős dalok ezek, szóval aki esetleg vad tempót, elektronikát, vagy bármi ilyesfajta "vadulást" vár, az bizony rossz helyen keresgél. Aki viszont szereti az igényes, kellemes zenét, annak nagyon is ajánlott kategória. Sőt!! Kötelező anyag.

Bátran ki merem jelenteni, hogy ma ők a legtehetségesebb feltörekvő zenekar piciny hazánkban, és szerencsére ezt nem csak én, hanem az is látja aki még segíteni is tudja a zenekart.  Viki szerintem az egyik legjobb énekesnő ma Magyarországon(titkon beleszerettem, szóval ha valaki illetékes ismeri, kérem adja át neki hogy van egy titkos hódolója), de például Bálint is olyan produkciókban zenél a Margaret mellet, mint a Puskás tesók nevével fémjelzett The Biebers, és nem mellékesen 2014-ben az év zenei felfedezettje lett. Szóval tessék hallgatni a Margaret Island új lemezét. Ha jó kedvünk azért, ha rossz azért, ha meg csak simán valami másra vágyunk mint a nagy átlag, akkor meg azért.

A lemez meghallgatható a már szokásos helyeken.

Deezer, Spotify, Youtube

Fotó:Facebook

Címkék: Zene Cikkek Lemez