A gyengébbik nem!? (II.)

blog_nyito_maria.jpgAz első rész sikerein felbuzdulva, íme itt a folytatás. Következzen ezúttal öt hölgy, akik bizony nem egy Disney meséből léptek ki, hanem a metál-hardcore világ ismert, és elismert képviselői. Egyébként többük is új anyaggal jelentkezik az idén, így aztán pláne érdemes lesz rájuk odafigyelni. Újabb megdöbbenésre felkészülni...3...2...1...

Otep Shamaya (Otep)

otepblog.jpg

Otep a saját nevével fémjelzett nu-metál zenekar vezetője, akik 2000-ben alakultak Los Angelesben. Zenéjük elég jellegzetes, ezer közül is felismerném. Az új lemezük idén áprilisban jelenik meg a Napalm Records gondozásában. A hölgy alkalmaz egy különleges technikát, amit egyszerűen csak pig squeal-nek (disznó visítás) hívnak. Nos, igen, jól olvassátok. A lényege az, hogy a scream úgy hangzik mint a disznó visítása. A lentebbi videó refrénjét meghallgatva mindenki meg fogja érteni miről beszélek. Adózva kicsit a bulvár "oltárán" is, a hölgy nyíltan vállalja leszbikusságát, illetve komoly állatvédő, és a veganizmus híve. Nem tagadom, nagy kedvencem. Kíváncsian várom az új albumot.

Candace Kucsulain (Walls of Jericho)

cand.jpg

Candace az amerikai hardcore/metalcore banda énekesnője, épp ezért ő a "HC" stílusra jellemző "kiabálósabb" vokálban is otthonosan mozog. A detroiti zenekar amúgy régi motoros a szakmában. 1998 óta vannak jelen, és idén márciusban végre új albummal jelentkeznek, szintén a Napalm Recordsnál. Erre legutóbb 2008-ban volt precedens, szóval a kiéhezett rajongók már biztosan nagyon várják. Apró érdekesség, hogy Candace komoly sportoló, és az elmúlt években jó pár kiló izmot magára húzott. A Madball-Born Strong (kattints) című videójában is látszik, hogy bizony jó erőben van, és szálkás mint az áradási keszeg. Itt sem tudok mást mondani, kíváncsian várom az új anyagot.

Alissa White-Gluz (Arch Enemy)

alissablog.jpg

A kanadai énekesnő 10 évig a The Agonist tagja volt, majd 2014-től a svéd Arch Enemy élén vitézkedik. Amikor kiderült, hogy elvállalta a svédek felkérését (hülye lett volna nem elvállalni), akkor a kanadaiak kirúgták, mondván nekik olyan énekesnő kell, akinek a The Agonist az első. Alissát a Revolver magazin kétszer is beválasztotta a metál legdögösebb csajai közé, ami azt hiszem nem túl nagy meglepetés. Otephez hasonlóan ő is állatvédő, PETA aktivista, és a veganizmus elkötelezett híve. Nem mellékesen pedig (szerintem) az egyik legjobb női scream vokalista.

Maria Brink (In This Moment)

maria_blog.jpg

Maria alapító tagja a szintén amerikai zenekarnak, és már 2005 óta jelen vannak a szakmában. Egyre sikeresebbek amit az is bizonyít, hogy tavaly olyan zenekarokkal turnéztak együtt mint a Papa Roach, és a Five Finger Death Punch. Zenéjüket tekintve nu-metál, és talán a leglazább az itt felsorolt előadók közül. Inkább a tiszta ének a jellemző, de ha kell akkor Maria őrült scream betéteket tud hozni. Komoly hangsúlyt fektetnek a színpadi megjelenésre, és különböző extrém díszletek között, illetve jelmezekben lépnek fel. Egyszer szívesen megnézném őket élőben. Tuti, hogy maradandó élmény lenne. Már csak Miss Brink miatt is. :)

Tatiana Shmailyuk (Jinjer)

tati_blog.jpg

A végére hagytam az abszolút kedvencemet. Tatiana és zenekara a szomszédos Ukrajna szülöttei, és népszerűségük nekik is egyre nagyobb. Fel is figyelt rájuk a már többször is említett Napalm Records, és idén januárban szerződést ajánlottak nekik. Áprilisban pedig már jön is az új lemez. A Facebook oldalukon azt írták, hogy új, és súlyos dolgok következnek a zenekar életében. Nos, az első videó ami megjelent a közelgő albumról valóban új, és nagyon súlyos. Levetkőzve az eddigi metalcore köntöst, egy igazán kemény groove/death metál dallal álltak elő. Amit pedig Taty csinál a mikrofon mögött az hihetetlen. Még mindig megdöbbenéssel nézem, és hallgatom, pedig párszor már túl vagyok rajta. Nálam a best női scream énekesnő, és egy ilyen videó után már nagyon várom, hogy kész legyen az új anyag. Ja, amúgy tavaly felléptek Csepelen. Ilyenről én miért nem tudok??

Az előző cikk alatt egy hozzászóló viccesen megjegyezte, hogy "elnőiesedik a szakma". Nos, ha ilyen hölgyek jönnek, akkor szerintem senki nem bánja ha többet láthatjuk őket a színpadon. A blog "rádiós" részében meghallgathattok két-két dalt az itt, illetve az előző cikkben bemutatott zenekaroktól. Jó szórakozást!

 

 

Címkék: Zene Cikkek