Rockmaraton-Madball

madball_freddy_cricien_interview_2015.jpg

Míg a VOLT, vagy épp a Sziget nagy csinnadratta mellett jelentette be első neveit(na jó, azért Sopronban az Iron Maiden valóban nagy fogás), addig a Rockmaraton szép csendben bedobta az egyik nagyon kedvenc zenekaromat, a Madball-t. A pontos dátum is megvan, július 14. Azt írták a Facebookon, hogy másik két hardcore bandával együtt zúznak majd a csütörtöki napon.

A fesztivál amúgy jövőre tíz(!) naposra bővül, és úgy néz ki, hogy a közönségnek bejött az új, dunaújvárosi helyszín, mert ismét ott rendezik meg. Teszem hozzá gyorsan, hogy idén egy napra ellátogattunk Milán barátommal, és teljesen korrekt volt. Kellemes helyszín, még kellemesebb árak, barátságos társaság(óó, az a kék szívecske..). Néha nem is értem, hogy miért csak ennyi ember jár ide. Oké, hogy a rockzene azért itthon(sajnos) a szélsőséges stílusok között van, de a napi átlag 5000 embernél azért lehetne ez több is. Mondjuk az tény, hogy a "Maraton" megmaradt igazi, "régi vágású"(nem tuti, hogy ez a jó szó ide) rockfesztiválnak, és nem kúszik be a rádiós mainstream zenekarok tömege, mint mondjuk a FEZEN-re. Jó is ez így. Aki bírja a strapát, az mindenképp látogasson el, csak vigyázni, mert ha jövőre is lesz az úgynevezett "válság" akció(ha jól rémlik ez volt a neve), akkor hamar véget tud érni a nap. Mi úgy bő 2,5 óra alatt összegyűjtöttük mind a 20 fajta söröskorsót, és egyet sem vettünk meg üresen. De aztán okosan váltottunk, mert a bor meg csak 150 Ft volt......

Ezt a dátumot jól bevéstem az agyamba, és naptáramba is. Tuti, hogy ott leszek. Ennek apropóján hirdetek is egy játékot. Nézd meg a bemutatkozó írásomnál a képet, és ha megismersz a fesztiválon, meghívhatsz valamire. Én meg majd megírom, hogy milyen kurva jó fej vagy. Tiszta haszon mindenkinek!! :) :)