Mert mindig van lejjebb..

captain-picard-facepalm.jpgHa valaki ma Magyarországon sztár akar lenni, az írassa fel receptre KisGrofót, és csináljon vele közösen valamit. Bármit. De ha esetleg valaki úgy gondolja, hogy drága lenne kiváltani az se csüggedjen, hisz van más megoldás.

RKStúdió

Az elmúlt napokban teljesen véletlenül rábukkantam egy előadóra. A neve DJ Miki, és egyszerűen "lenyűgözött". Amikor az ember azt gondolná, hogy Fásy Ádám és Házibuli Attila után már nincs lejjebb, akkor jön ez a Miki.. Igaz míg Lajcsi nyaral kell az utánpótlás. Miki a RomaKlippStudio(így ahogy írom)foglalkoztatottja, és még jó pár előadóval karöltve próbál a sztárság rögös útjára lépni. Az rögtön érződik, hogy ezek a produkciók nem feltétlenül a minőségi szórakoztatásra hajaznak, bár akinek van humorérzéke, az jókat derül majd a videókon. Engem már 3 napja rabul ejtett a stúdió munkássága, és pár videón könnyesre röhögtem magam. Na de nézzük kikről is van szó. :)

DJ Miki

Ahogy nézegettem Miki a legtermékenyebb, és talán a legnagyobb sztár is az összes előadó közül. Találtam 2008-as videót is, szóval barátunk nem adja fel. Érdemes figyelni a stílusok közti bolyongást, ahogy Miklósunk keresi az igazi arcát. 2008-ban még erősen hajazott a mulatós műfajra. A videóban egy elég hiányos fogazattal megáldott úriember nyitja a dalt, majd érkezik Miki az ő igazán csodálatos ingében.

2010-ben még mindig mulatunk, de a hangzás érezhetően "javult", és Miki is megvillantja tánc, valamint énektudását. Az ingek persze itt is csodálatosak.

2012-ben aztán valami nagyot fordult. Azt hiszem rájöttek a stúdióban, hogy Miki igazi "sztár" alkat, és ki kell lépni a nemzetközi piacra. Így aztán megszületett a "Somebody dance with me" című világsláger. Ennek az elején illetve a közepén-némileg indokolatlanul-ország, és városneveket sorol fel hősünk, majd jöhet a szöveg, amit ugye nem kell magyaráznom, hogy "tökéletes" angolsággal tálalva kapunk.

Gondolom a nemzetközi siker elmaradt, így aztán újabb két évet ugrunk az időben, és a stúdió emberei úgy gondolhatták, hogy Mikiben vannak még rejtett tartalékok. Így aztán fiatalos stílust, és hangzást varázsoltak, ahol megjelent az Auto-Tune, illetve a videókban is fellelhető a minőségi javulás. Komoly flash a háttérben, és Miklós zseniális tánctudása is megvillan.

Ebből az évből kénytelen vagyok még egy klasszikust említeni, ami a sokat mondó Armani Gucci címet viseli, és emberünk kiváló divatérzékét hivatott bemutatni. Figyelem, ezzel már vallatni lehet!!! 

Elérkeztünk napjainkhoz, ahol megint némi stílusváltás következett, persze a minőségéből semmit nem vesztett a produkció. Az első videóban ajánlom mindenki figyelmébe a költői magaslatokat súroló dalszöveget. Persze egyszer már a mizu bejött egy bohócnak, miért ne sikerülhetne még egyszer?? A dal amúgy 0:54-től kezdődik, szóval tekerjetek nyugodtan oda.

Aztán van itt egy feldolgozás, nem is akármi! Miki bátran nyúlt hozzá az orosz katonadal, a Katyusa dallamához, és csinált mega-giga slágert. Ajánlom mindenki figyelmébe az úriember kiváló orosztudását, illetve a kék pólóban táncoló alacsony növésű, ám roppant lelkes fiatalembert. Persze a helyszín, és a szereplők ugyanazok akik az előző videóban is, szóval ha már megkapták egész napra a tornatermet gyorsan forgattak 4-5 klipet. Itt volt az a pont ahol már folytak a könnyeim.

De a stúdió nem áll le, és reagál a körülöttünk zajló eseményekre. Miki kapott egy társat, méghozzá a nem kisebb tehetséggel megáldott B.Márk személyében. Hisz a Jolly meg a Grofó is párba nyomta nem?? Itt is kiemelném a szöveget, ahol az "Ajj ajj dik more"(remélem így kell írni..)refrén kezdetnél jobbat ki sem lehetett volna találni...

És ha már páros.. Ugye nem lehet anélkül közös dal, hogy ne szopnánk fel egymás f@szát az egekig, így aztán ők is csináltak egyet. Apró szépséghiba, hogy míg Jollyéknak Monte Carlo meg Ferrari jutott, addig Mikiéknek a Duna part meg egy virágoskert. A szöveg ismét minőségi, és a két úriember csúcsra járatja a rajságot. A dal 2 hete jelent meg, és a stúdió Facebook oldalán azt írták slágergyanús.. Ha ők mondják...

Nem is nagyon tudok mit mondani.. Gondoltam még szót ejtek pár előadóról, de megkíméllek titeket, és magamat is. Remélem mindenki érzi az iróniát az írásban, és rájön, hogy ez amit itt fentebb láthattok/hallhattok a zene megcsúfolása. Egyszerűen borzalmas, és nem hiszem el, hogy erre bárki is azt mondja, hogy na öcsém ez igen. Pedig Mikinek vannak 30ezer feletti megtekintéssel bíró videói is, ami meg azért már nem kevés. Persze senki gondolja, hogy ezek az emberek ezt viccnek szánják. Neeem, ők ezt véresen komolyan gondolják, és el is hiszik, hogy amit csinálnak az bizony jó. Ezek után már csak a búcsú maradt hátra, amit ezúttal a Szolnoki Csibész és Lacika közös dalával teszek meg, akik örülnek, hogy nekünk zenélnek.. Mi nem annyira..

 

Címkék: Cikkek