Ilyen volt a 3. nap

10405373_867049383375394_2048051271889773840_n.jpg

A pénteki napot nagyon vártam, hisz kora este Lemmy Kilmister csapott a húrok közé. De ne rohanjunk ennyire előre.

Kis Grófo

Az első koncert a Bulibáróé volt. Nos számomra megdöbbentő mennyiségű ember gyűlt össze ebéd után, és félelmetes hangulat volt. Nem gondoltam volna, hogy ennyire népszerű a fiatalok körében, és nem poénból voltak ott. Tudták a szövegeket, táncoltak, énekeltek. A második számot félbeszakította Grófo, mert nem volt megelégedve a hangosítással, ami tényleg cefet szarul szólt. De aztán orvosolták a problémát, és jöhetett a mulatási. Vitathatatlan, tudja hogy kell hangulatot csinálni. A Bulibáróra már extázisban voltak az emberek, és megkoronázta az egész fellépést. Összességében azt kell mondjam, belefért. A programba is, meg így ebéd utánra is, egy kis hangulatfokozónak. Nem leszek Grófo fan, de egynek pont jó volt.

Muriel

Na és akkor itt kapcsoljunk vissza kicsit az előző úriemberhez is... Számomra félelmetes volt látni azt, hogy míg Grófora több száz ember volt kíváncsi, addig a Muriel koncertjén azért foghíjas volt a tánctér. Pedig ők az egyik legjobb zenekar amit mostanában láttam, hallottam, és az a kategória, ami már túl jó ahhoz, hogy itthon népszerű legyen. Mert sajnos itthon azért annyira nem fogékonyak az igazán igényes zenére. Vagyis pontosítok.. Van 10-15 zenekar, akik állandó fellépői a nyári fesztiváloknak, és közéjük nagyon nehéz bekerülni. Pedig a Muriel ebből a tizenötből tízet simán üt. Itt is látszott, hogy jó zenészekről van szó, akik nagyon igényes muzsikát tolnak. Véleményem szerint, ha nem ide születnek, hanem pár ezer km-vel odébb, akkor most egy nagyszínpados világsztár fellépőről beszélünk, és nem egy kis teraszos, délutáni felhozó bandáról. A Muriel nálam csillagos ötös, és remélem sikerül kitörniük, mert nagyon megérdemelnék.

Nyers

Czutor Zoli ex-zenekarával turnézik idén, és csak pár koncertet adnak, de az itteni buli után azt mondom, bár ne tennék.. Nagyon kevés ember volt, de ha belegondolunk a Nyers már 10 éve nem létezik, és fesztivál átlag közönsége, még lehet hogy éjszakánként titokban ágyba vizelt amikor ők már feloszlottak. Ennek ellenére azzal a kevés emberrel sem úgy viselkedtek, ahogy szerintem kellett volna. A dalok nem szóltak túl jól, és Zoli is oda-oda mondogatott a közönségnek. A Bírlak csak az első refrénig ment le, aztán jött a befejező szám. Nagyon vártam őket, nagyot csalódtam. 

Halott Pénz

Halott Pénz koncertjébe csak bele néztünk, és összességében hozták a kötelezőt. Sokan voltak, és egész jó hangulatot csináltak. Marsalkó Dávid és brigádja nálam már az unalomig játszott kategória, és nem tudnak felpörgetni egy koncerten. Nagy divat lett ma ez a fajta hip-hop zene itthon, és mindenfelé egyformán trendi fiatalok rázták magukat a már ismert dallamokra. Ami persze nem baj, csak kicsit számomra már unalmas, hogy csapból is ez folyik, és pl. a fentebb említett Murielről meg alig hallott valaki.. Azért a tízezer lufi látványos volt, amit azért engedtek fel a levegőbe, hogy felhívják a figyelmet a környezettudatosságra. A társaság másik fele Pásztor Annáék koncertjén voltak, és mesélték, hogy még ők is megálltak megcsodálni a lufikat. A koncert tölteléknek jó volt, de én már a következő bulit vártam, de nagyon.

Motörhead

Mit is lehetne mondani egy legendás zenekarról?? Rosszat semmiképp. Inkább beszéljünk arról, hogy Lemmy bizony nincs jó bőrben..Az átvezető szövegeket teljesen átvette Phil Campbell gitáros, és amolyan második frontemberként tevékenykedik. Lemmy énekel persze, de sajnos a szöveg szinte érthetetlen, és ahogy haladt előre a buli, és a mester fáradt, még inkább az lett. Sokszor tűnt úgy, hogy Phil egyik szeme mintha folyamatosan Lemmyre figyelne, hogy ha bármi történik rögtön tudjon cselekedni. Mert bizony az utóbbi időben sok koncert maradt el, vagy szakadt félbe a betegeskedések miatt. Lemmy a hosszabb gitár, illetve dobszóló alatt le is vonult, és egy árnyékosabb helyen várta meg míg a többiek befejezik a magánszámokat. Ami a zenét illeti, azért még remegő kézzel is szól a basszusgitár, és hála a többiek figyelmének, nagyobb hiba nélkül lement a koncert. Bár Overkill elejét(a dal amit a legjobban vártam) sikerült Lemmynek elrontania, de a többiek figyeltek, és így nem volt túl feltűnő. Egy darabka történelmet láthattam a színpadon, és örülök hogy láthattam, még ha nem is volt az igazi. A Motörhead, az Motörhead, és Lemmy Kilmister maga a Rock and Roll!! 

Parov Stelar

Az osztrák Dj koncertjére teljesen megtelt a színpad előtti tér. Több mint húszezer ember várta, hogy egy jót swingelhessen. Parov Stelar azért már közel sem egy szimpla dj, hisz zenekaros felállással jött ide is, és élő, hangszeres zenét játszanak. De még milyet!! A electro-swing az egyik legjobb választás, ha egy igazán energikus, hajnalig táncolós bulira vágyik az ember. Ameddig a szem ellátott táncoló lányok-fiúk, és kinek jobban, kinek gyengébben ment a tánc, de ácsorgó, unatkozó embert nem nagyon lehetett látni. Erre a kis időre mindenki ledobta a gátlásait, és önfeledten táncolt. Kiváló koncert volt, és bátran merem ajánlani, hogy menjetek el egy Parov Stelar bulira. Nagyon nem is lehet fokozni, csillagos ötös!!!

David Guetta

Ha már itt volt, belenéztünk. És bizony én személy szerint kellemesen csalódtam. Nem a rádióban hallható limonádé zenéjét tolta, hanem rendesen odavert, és olyan basszussal tolta, hogy levitte a fejedet. Sok negatív kritikát olvastam, talán pont ezért, mert sokan a szokásost várták, és nem azt kapták. Persze olyanon azért nem akadunk fenn, hogy mint dj sokat nem mutatott, és kb olyan volt mintha egy Sd kártyáról tolná az otthon összemixelt track listát, hisz ez ma már nem meglepő.. Steve Aoki nagy mestere ennek. De míg Aoki mondjuk kimegy, és bulizik egy erőset a közönséggel, sőt cukrászati remekekkel is "megkínálja" őket, addig a mi Dávidunk el ácsorog a keverő mögött, és boldog, hogy az emberek meg tőle boldogok. Teljesen rendben volt ez, és ha legközelebb esetleg újra lesz alkalmam látni, biztosan megnézem.

Utána még a Punnany jött a sorban, de mivel ők is a túljátszott kategóriába csúsztak át, inkább bolyongtam még keveset a fesztiválon, és bele hallgattam pár dj előadásába a Telekom térnél.

A nap koncertje:

Egyértelműen Parov Stelar. Sőt, már itt ki mertem jelenteni, hogy a hét legjobb bulija is ez volt. Persze a Motörhead vagy David Guetta is bejött, de ennyit már rég táncoltam mint a Parovra. :) 

Fotó:Facebook